FAZOLOVÁ POLÉVKA moje



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g fazole bílé 2l mléka 1 šlehačka 1 mrkev cibule, usušené houby,sůl, pepř, vegeta, ocet, 2 x klobása dobrá

POSTUP PŘÍPRAVY

Fazole bílé 400g propláchneme a namočíme přes noc. Přidáme bobkový list,mrkev postrouhám na jemném struhadle,nové koření, pepř, cibule,usušené houby přes noc namočené a vaříme do změknutí. Osolíme, přidáme, majoránku a klobásu nakrájenou.Přidáme ještě 3 brambory nakrájené na malé kostičky. Místo vody dávám postupně mléko asi 2 litry+ 1 šlehačku. V troše mléka rozmícháme s hladkou moukou vlijeme do polévky. Za stálého míchání uvedeme do varu, přidáme smetanu, mírně povaříme a dochutíme podle své chuti sůl, ocet, pepřem cukrem i vegetou

PS: Okyselíme buď octem nebo citronem ale až úplně nakonec a už nevaříme.
Ocet s citronem dohromady se nesnáší dej jen jeden druh.


PS: Je toho hodně asi 7,5 litru. Sterilizuji ještě do 6 sklenic 0,7 l.