Pečená krkovice

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g krkovice 2 velké cibule 2 stroužky česneku olej, nebo sádlo hořčici sůl pepř kmín

POSTUP PŘÍPRAVY

Krkovičku osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Do pekáče dáme sádlo(olej) , cibuli nakrájenou na céčka, česnek na plátky, vložíme krkovičku, okmínujeme, posypeme cibuli, česnekem, podlejeme cca 1dcl vody, přikryjeme víkem a vložíme do trouby, rozpálené na 250 stupňů. Po půlhodině přiměřeně podlijeme horkou vodou a krkovičku polijeme výpekem. Dáme zpět do trouby, teplotu snížíme na 200 stupňů a za občasného podlévání a polévání výpekem pečeme další 1 až 1,5 hodiny (podle velikosti a kvality masa).
Jako příloha se hodí brambory,bramborová kaše nebo šťouchané brambory s jarní cibulkou.