Dýně z jemného lineckého těsta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

21 dkg hladké mouky, 14 dkg másla, 7 dkg cukr moučka, 1 žloutek, trochu nastrouhané kůry z dobře omytého citronu, vanilkový cukr, hladká mouka na podsypání, rybízová zavařenina na slepování.

POSTUP PŘÍPRAVY

Povolené máslo smícháme s moukou, žloutkem, cukrem a nastrouhanou kůrou z citronu, vypracujeme těsto a dáme na 1/2 hod. do lednice ztuhnout. Na dva plechy si připravíme pečící papír, těsto vyválíme na 0,5 cm placku a vykrajujeme (vykrajovátko na dýni jsem koupila v e-shopu ceske-formicky.cz). Pečeme 8-10 min., hlídáme, až okraje zezlátnou.
Sypu rozemletým vanilkovým cukrem, smíchaným s moučkovým cukrem. Z této dávky těsta je 12 kousků.
Z tohoto těsta peču všechno linecké vánoční cukroví.

chybí jeden kousek...byl hned sežr...
pokud vydržíte, nechte alespoň týden uležet