KOTLETY PO ŘECKU

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 -6 vepřových kotlet, 2 cibule, 4 mrkve, 4 brambory, kousek celeru, 1 malý rajský protlak, bílé víno, olivový olej, pepř, sůl , příloha: 4 papriky, olivový olej, citron

POSTUP PŘÍPRAVY

Přílohu děláme předem.
Papriky propícháme a na obyčelném oleji upečeme v troubě (v případě potřeby trochu podléváme vodou aby se nepřipálily). Po upečení oloupeme, vyjadřincujeme a dáme do misky. Zalejeme zálivkou z oliv. oleje, citronu a česneku (ten není nutný) a necháme uležet.

Kotlety naklepeme, obalíme v mouce a osmahneme na oleji. Brambory nakrájíme na osminky, mrkev na kolečka, celer na kostičky, cibuli na půlkolečka. Zeleninu promícháme se solí a pepřem, pokapeme oliv. olejem, polovinu dáme do zapékací misky. Protlak rozmícháme s trochou vody a polovinou zalejeme zeleninu. Poklademe kotlety, které přikryjeme zbytkem zeleniny a zalejeme zbytkem protlaku+olejem, na kterém se pekly papriky. Pečeme v troubě před koncem (asi 15 min) podlejeme sklenkou vína.

Přikusujeme nakrájenou bagetu která nejvíce připomíná řecký bílý chléb.