NEJLEPŠÍ SVÍČKOVÁ S KARLOVARSKÝM KNEDLÍKEM



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

750g hovězího zadního, špek, 250g mrkve, 250g celeru, 250g petržele, 1 zakysaná smetana, trocha mletého zázvoru, 1 cibule, 3 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček barevného pepře, 2 hovězí bujony

POSTUP PŘÍPRAVY

Den předem si prošpikujeme maso a naložíme do nahrubo nastrouhané zeleniny + cibule, přidáme bobkové listy, pepř a nové koření, toto vše dáme do větší misky a maso obložíme zeleninou s kořením, obalíme folií a dáme do lednice.

Druhý den si v papiňáku zprudka maso opečeme ze všech stran. Vyndáme ho z hrnce a do výpeku dáme opéct všechnu zeleninu. Poté vrátíme maso zpět a podlejeme vodou, papiňák uzavřene a pečeme 1 hodinu.

Po otevření hrnce vyndáme maso a nakrájíme na plátky, zeleninu v hrnci i s kořením umixujeme tyčovým mixérem, přidáme zakysanou smetanu, 2 bujony a necháme projít varem, ochutíme trochou mletého zázvoru, pepřem, solí. Poté vrátíme zpět nakrájené maso.

KARLOVARSKÝ KNEDLÍK
7 rohlíků, petrželka čerstvá, 3 vejce, 110 g hrubé mouky, muškátový oříšek, mléko
rohlíky si nakrájíme na menší kostičky a dáme na sucho opéct na pánev, poté dáme do misky a přelejeme mlékem s rozšlehanými žloutky a nastrouhaným kouskem muškátového oříšku. Necháme odležet, poté přidáme nasekanou petrželku a 2 lžíce oleje. přidáme hrubou mouku. Půlku těsta předáme na potravinovou folii či vymazaný alobal a srolujeme, kraje ovážeme nití, Knedlíky vaříme 10 minut z každé strany ve vroucí vodě.