Skořicová srdíčka s marcipánem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 250 g hladké mouky, 120 g cukru moučka, 100 g másla, 1 vejce, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva, 1 vrchovatá lžička skořice (3 g). Krém: 100 g másla, 100 g Nutelly. Dále: 100 g hořké čokolády, malý kousek 100% tuku, 50 g marcipánu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vánoce se zase pomalu blíží, tak vám posílám dva recepty z mého loňského pečení.

Na vále vypracujeme těsto, z kterého hned vykrajujeme srdíčka a na plechu s pečícím papírem je upečeme (160°C 10 minut). Koupený marcipán rozválíme mezi dvěma fóliemi na tenký plát a vykrajujeme z něho stejnou formičkou srdíčka, která rozkrojíme na polovinu. Upečená srdíčka namáčíme do čokolády a přilepíme polovinu marcipánu. Necháme ztuhnout. Slepujeme s prázdnými srdíčky nutellovým krémem (vyšleháme změklé máslo s Nutellou).