Zapečené kotlety



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, 4 vepřové kotlety, 2-3 stroužky česneku, 1 lžička sušeného tymiánu, 2 větší rajčata nakrájená na kolečka, 4 plátky tvrdého sýra (gouda, eidam, apod.), sůl a pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Olej rozpálíme v pánvi. Přidáme kousek másla a pak na tuku postupně a z obou stran prudce opečeme všechny kotlety. Maso se zatáhne. Kotlety přendáme na prkénko, poté osolíme, opepříme a vyskládáme do pekáčku. Na každou kotletu dáme česnek nakrájený na plátky, přidáme tymián a kolečka rajčat. Přiklopíme a dáme péct do trouby na hodinu a půl nebo dokud nebude maso zcela měkké. Během pečení několikrát podlijeme vodou, aby nám vznikl takový sosík na brambory. Zhruba deset až patnáct minut před koncem pečení poklademe rajčata plátky sýru a necháme rozpustit a lehce chytit barvu. Podáváme s vařenými brambory. Pokud budete jíst kotlety až druhý den, budou ještě lepší ;-)