Hovězí stroganoff v pomalém hrnci



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Jelikož nikde nejsou recepty na stroganoff jednotné, vzala jsem z netu takovou všehochuť a nakombinovala.

POSTUP PŘÍPRAVY

2 kg masa (měla jsem hovězí zadní)
2 velké cibule nadrobno (nerestovala jsem, ale kdo chce, může - chuť bude výraznější)
500g žampionů
2 lžíce plnotučné hořčice
1 velký rajský protlak
5 stroužků česneku prolisovat
1 zakysaná smetana
sůl, pepř, červená paprika
hladká mouka na obalení
červené víno asi 2dl
v 1dl vody rozpustit bio hovězí bujon

Maso jsem nakrájela na plátky, naklepala a pak pokrájela na delší nudličky (cca 1,5 x 1,5 x 5cm), obalila jsem je v míse v červené paprice a hladké mouce. Přendala jsem do PH, chce to dostatečně osolit, opepřit, přidat hořčici, rajský protlak, červené víno, vodu s bujonem, nakrájené žampiony, pokrájenou cibuli a všechno pěkně smíchat.

Děláno přes noc na LOW 8h, až ráno jsem stranou v zakysané smetaně rozmíchala trochu teplé omáčky (postupně, ať se neudělají hrudky) s prolisovaným česnekem a vlila zpátky a na 1h ještě nechala prohřát.

Dobrou chuť!

připraveno k loudání
hotové