Rarášci v sýrovém těstíčku
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
60 dkg kuřecího masa (případně krůtí); těstíčko: 2 vejce, 1/2 dcl mléka, 5 dkg hladké mouky, 5 dkg nastrouhaného sýru Eidamu; sůl, pepř na maso; olej na smažení
POSTUP PŘÍPRAVY
Recept není můj, mám ho od kamarádky. Možná, že už zde na MMB někde je, ale na žádost vkládám.
Doporučuji přesný recept dodržovat a těstíčko nepoužívat vychlazené, prostě pokojová teplota. Jako dá se to taky použít, ale výsledek je trošku jiný. Těstíčko má mít konzistenci něco jako bramborákové těsto.
Maso nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, namáčíme do těstíčka a smažíme ve vrstvě oleje. Po vyndání necháme okapat na papírové utěrce.
Pokud má rád někdo pikantnější, tak si může přidat oblíbené koření.
Výborné jako dobrůtka k posezení u sklenky čehokoliv nebo jako hlavní jídlo třeba s bramborovou kaší. Rarášci se dají podávat teplé i studené.