Tymiánovo-česnekové kotlety-labuznik.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience •4 kotlety bez kosti •česnek •sůl •máslo •olej •špetka černého mletého pepře •1 KL sušeného tymiánu •1 šlehačka 215 g •2 KL hladké mouky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Kotlety z jedné strany nožem mírně nařežeme, uděláme zářezy, aby se maso při restování nekroutilo. Naklepeme a potřeme česnekem utřeným se solí, mírně opepříme.

V kastrolu rozpustíme trochu másla, přilijeme olej a nepotřenou stranou kotlety orestujeme, podlijeme mírně vodou a pod pokličkou za občasného dolití vody dusíme doměkka.

Kotlety vyjmeme a do sosu vlijeme šlehačku smíchanou se sušeným tymiánem a hladkou moukou. Za stálého míchání na mírném ohni vaříme kolem 10 minut, vrátíme kotlety, prohřejeme, dochutíme.

Na talíři podáváme s bramborovým knedlíkem. Aby pokrm byl trochu barevný, mírně sypu mletou červenou paprikou.