Vepřový guláš -podle Slovenské maminky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 600 g vepřového masa, 500 g cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce hořčice, 200 g rajčatového protlaku, černé kořen,červená paprika sladká, červená paprika pálivá, bujón , feferonky (nebo chilli), sůl , olej, vegeta

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu


Cibuľu na drobno pokrájame a osmažíme na masti do sklovita. Pridáme na kocky pokrájané mäso, posolíme, pokoreníme, pridáme čevenú papriku, štipku mletej rasce a podľa chuti pálivej papriky, chili alebo feferóniek. Smažíme za stáleho miešania kým mäso nepustí šťavu. Pridáme horčicu a šťavu vydusíme. Zalejeme vodou (iba aby zakryla mäso) a mäso dáme do tlakového hrnca na 20-30min. kým nie je mäkké. Nakoniec pridáme bujón (nie je nutný), rajčinový pretlak a nastrúhaný cesnak a povaríme. Môžeme dochutiť vegetou, prípadne ešte podľa chuti dokoreníme. Podávame so zemiakmi, alebo s knedľou.