Pečená štavnatá kuřecí křídla - úžasně křupavá kůrka - rychlovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kuřecí křídla dle počtu strávníků *1 kondenzované mléko /tatra mléko/ * sůl * sladká paprika * koření dle vaší chuti tj. např. grilovací, bbg, nebo provensálské či na kuře , jak kdo má rád

POSTUP PŘÍPRAVY

Křídla omyjeme, osušíme, vetřeme sůl, posypeme sladkou paprikou, a vybraným kořením, klidně stačí i jen sůl a sladká paprika. Vše důkladně zalejeme kondenz. mlékem, nejlépe každý záhyb:) * Dáme na chvilku do lednice, stačí i jen chvilka, zkoušela jsem uložené den předem i 10 min před pečením a vždy je to dobré - křupavé. Předehřejme troubu cca na 200C a dáme péct /doporučuji na pečící papír, mléko se spéká/ do křupava do zlaté křupavé kůžičky cca 45min dle trouby. Jsou to naše nejoblíbenější křídla jiná už nedělám, po všech pokusech s medem apod, jsou opravdu tyto nej štavnaté a s vynikající křupavou kůžičkou. Lze podávat jen tak s pečivem nebo i např. s rýží či pečeným bramborem. Také je na vás dip, který preferujete, nám k tomu chutná např. Thai sweet chilli omáčka nebo česneková. Recept si přivezl náš známý z USA a byla to hitovka jeho restaurace. Dobrou chuť.