Vepřové nudličky s cizrnou na víně-podle jahody



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 1/2 kg vepřové maso, 1 plechovka (400g) cizrny, 1 cibule, 4 stroužky česneku , 1 petržel, 1 velká mrkev, 1 lžíce domácího kečupu, sůl, pepř, špetka mletého zázvoru, špetka fenyklu, 2 lžičky Solamylu, 2 dcl bílého vína, 200 g nahrubo nastrouhaného sýra, slanina

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu


Na oleji osmahneme dozlatova jemně pokrájenou cibuli, přidáme drobně pokrájenou mrkev, petržel a česnek, přidáme zázvor, fenykl.

Chvíli ještě vše osmahneme, přidáme na nudličky nakrájené maso, osolíme, opepříme a ze všech stran osmahneme. Potom zasypeme solamylem, promícháme a ještě chviličku osmahneme, nakonec přidáme kečup a 1,5 dcl vína, podlijeme vodou a dusíme asi ½ hodiny.

Přidáme cizrnu, zbytek vína, příp. dochutíme solí, podlijeme vodou nebo ještě zahustíme trochou mouky (pokud chceme směs hustší) a dusíme ještě ¼ hodiny za občasného promíchání.

Takto můžeme podávat s chlebem, topinkou….

Nebo směs dáme do zapékací misky, pokryjeme sýrem, vypečenou slaninkou (můžeme ještě posypat strouhankou) a dáme buď do trouby zapéct, nebo stačí jen chvilka pod gril.JÁ NEZAPÉKALA MĚLI JSME TO S PEČIVEM A VELKÁ MNAMKA