Rýžový nákyp -jablečno -meruňkový s čokoládou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 hrnek kulatozrnné rýže ( hrnek 250 ml), 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku vody,3 vejce, cukr podle chuti ,vanilkový cukr,2 jablka oloupaná nastrouhaná nahrubo, skořice , malý meruňkový kompot, 1/2 tabulky čokolády máslo na vymazání formy

POSTUP PŘÍPRAVY

Propláchnutou rýži , mléko a vodu ,dáme do tlakového hrnce a vaříme 5 minut( od doby než začne syčet),pak vypneme a necháme dojít. Hotovou kaši dáme do misky, přidáme žloutky, podle chuti osladíme, přidáme vanilkový cukr, trochu skořice a z bílků ušlehaný tuhý sníh.
Vymažeme si dortovou formu (o velikosti 22 cm) , nebo zapékací misku. Na dno dáme část kaše , na to dáme nastrouhaná jablíčka, pak zase pokryjeme částí kaše na to rozdělíme kompotované meruňky, které pokryjeme zbylou kaší. Na povrchu postrouháme čokoládou. Pak zapečeme v troubě.
Na talíři nákyp pocukrujeme , můžeme polít ještě čokoládovým topingem- milovníkům čokolády.
Nákypu je pro 3 osoby nebo pro 4 menší jedlíky.