Smetanová žampionová omáčka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

žampiony,malá cibulka,vývar,hladká mouka,sůl,pepř,mletý kmín,smetana ke šlehání,citron.šťáva,máslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Na másle zpěníme najemno nasekanou cibulku,pak přihodíme žampiony nakrájené na plátky,opečeme asi 5 minut,přidáme trochu pepře a mletého kmínu.Pak zaprášíme hladkou moukou,orestujeme a přilijeme vývar asi 2 cm nad houby,osolíme,přiklopíme a za občasného míchání dusíme asi 20 minut,až se udělá pěkná omáčka,nakonec přilijeme šlehačku a bez pokličky dovaříme asi 10 minut do požadované hustoty omáčky.Ke konci přidáme plátek másla na zjemnění,přidáme kapku citron.šťávy případně dosolíme,dopepříme.Hotovo.Můžeme podávat s těstovinami nebo knedlíkem