SKVĚLÁ KAKAOVÁ KOLEČKA S KRÉMOVOU HVĚZDIČKOU UPROSTŘED



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny na těsto - dávka na 2 plechy: 150 g hladké mouky, 2 lžíce kakaa,100 g másla, 50 g moučkového cukru, 1 žloutek, citronová kůra. Suroviny na krém: 100 g másla, 75 g moučkového cukru, ½ sáčku vanilkového cukru, 25 g polohrubé mouky, 125 ml mléka, 1-2 lžíce rumu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na vánoce u nás doma nikdy nechybí ani tyto kakaová linecká kolečka. Dobře uložené v chladnu klidně vydrží až do silvestra, pokud tedy ještě nějaké zůstanou.

Postup-krém:
Z uvedených surovin odebereme 25 g másla, které v pánvičce rozpustíme, vmícháme mouku a po malé chvilce zalijeme studeným mlékem. Povaříme na hustou kaši, do které jsme přidali vanilkový cukr a za občasného míchání necháme vychladnout.
Změklý zbytek másla na pokojovou teplotu dobře vymícháme s cukrem a rumem, pak postupně po troškách přidáváme kaši stejné teploty. Důkladně vyšleháme krém do bílé pěny.

Postup - těsto:
Odebereme 2 lžíce hladké mouky z uvedené dávky 150 g a přidáme 2 lžíce kakaa. Pak všechny suroviny na těsto smícháme dohromady a vložíme zabalené do lednice minimálně na hodinu, nejlépe do dalšího dne.
Následně těsto vyválíme, z poloviny vykrajujeme plná kolečka a z poloviny kolečka vykrajované uprostřed malou formičkou s motivem hvězdičky, nebo jiným, který si sami zvolíme.
Pečeme na plechu s pečícím papírem 8 minut při teplotě 170-175 st. C., v polovině času plech v troubě otočíme.

Dokončení:
Vychládlá kolečka naplníme krémem a pokud budeme chtít, obvod můžeme vkládat a otáčet v kokosu. Cukroví po naplnění krémem změkne.

Přeji dobrou chuť.

Naplněná kolečka
Postup - zpracované kakaové těsto do koule
Upečená vrchní vykrajovaná kolečka
Vrchní kolečka z poloviny jedné dávky.