Rafaelo - skoro jako originál



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 salko + 50g omegy + 150 g kokosu + 3x oplatky vesna nebo jiné se smetanovou náplní, dobrá je i kokosová bílá Delissa + 1 bílá čokoláda ++++ loupané mandle dovnitř + kokos na obalení

POSTUP PŘÍPRAVY

Salko dáme do mísy, omegu roztopíme v mikrovlnce, nalijeme do salka, zašleháme. stejně učiníme i s bílou čokoládou. oplatky v robotu rozmixujeme (já tedy z lenosti jen rozmlátím ještě zabalené oplatky válečkem), nasypeme do salkové hmoty, opět zašleháme (aby se náplň rozpustila v hmotě), zamícháme kokos. Dáme do lednice na dvě hoďky ztuhnout a tvoříme kuličky, dovnitř dáme mandli, obalit v kokosu a dávat do košíčků.
Místo originál Salka dávám Zahuštěné slazené mléko za 24 Kč z Alberta...
Původně patří do hmoty griliášové vlnky, ale už tři roky jsem je nesehnala, asi se už nevyrábí nebo na Moravě neprodávají, takže proto ta Vesna či Delissa...je to s ní ale lepší:-)

kdo chce, ať omegu klidně vynechá, ale narozdíl od másla se nekazí, nežlukne, takže je prostě z důvodu trvanlivosti lepší. máslo má navíc specifickou chuť, která se mi k rafaelu nehodí... ale proti gustu....