Kuřecí Stroganoff-fresh.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuřecí stehenní řízky bez kůže 6 ks, sůl, čerstvě mletý pepř, olivový olej 15 ml, pórek 100 g, česnek 2 stroužky, žampiony 250 g, bílé víno nebo zeleninový vývar 250 ml , zakysaná smetana nebo řecký jogurt 250 ml, hrubozrnná hořčice 40ml

POSTUP PŘÍPRAVY

Nakrájejte kuřecí řízky na nudličky a ochuťte solí a pepřem. Na pánvi rozehřejte olivový olej s máslem a po částech na něm osmažte maso dozlatova. (Pokud byste dali na pánev všechno maso najednou, začalo by se dusit). Maso vyndejte z pánve děrovanou lžící a nechte stranou.2


Do pánve přilijte trochu oleje a orestujte na něm pórek nakrájený nadrobno, česnek nahrubo nasekaný a žampiony, až se rozvoní. Dochuťte solí a pepřem a poté zalijte vínem či vývarem a vmíchejte smetanu či jogurt. Přidejte hořčici, rozmíchejte a omáčku přiveďte k varu, poté snižte teplotu a duste, dokud omáčka mírně nezhoustne.

Do omáčky vraťte kuřecí maso, prohřejte, vmíchejte nasekanou petrželku a podávejte se šťouchanými bramborami nebo rýži a zeleninovým salátem.

.