KUNG - PAO (čínská receptura)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 kg kuřecí prsa, pestrobarevná zelenina (1/2 paprika červená, 1/2 paprika žlutá, 1 velká mrkev, pórek - možno přidat i jarní cibulku, zelenou papriku), čerstvé arašídy (asijské), čerstvý zázvor 2-3cm, olej (já používám olivový), solamyl (škrobová moučka), sojová omáčka, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Čerstvé arašídy orestujeme na teflonové pánvičce - bez tuku, neustále mícháme. Jakmile začnou mírně zlatovět odstavíme. Po vychladnutí oloupeme slupky - vždy připravujeme čerstvě pražené - aby byly křupavé. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousíčky. Solamyl rozmícháme v troše vody (množství 2-3 lžíce) do polohusta (nesmí téct jako mléko), důkladně prohněteme s masem - necháme chvíli odstát. Zeleninu nakrájíme na menší kousky. Zázvor nasekáme na drobno. Na velmi rozpálené wok pánvi s olejem orestujeme kuřecí maso, neustále mícháme, přidáme pár kapek sojové omáčky - pro lepší chuť a především pěknou zlatavou barvu. Orestujeme cca 3-4 min. Dáme do misky. Poté opět na velmi rozpálené wok pánvi s olejem orestujeme zeleninu - cca 3min, přidáme již orestované maso a orestované sloupané arašídy, najemno nasekaný zázvor, vše promícháváme cca 2min a je hotovo. Podáváme s jasmínovou rýží nebo čínskými nudlemi.
Děkuji našemu rodinnému příteli čínské národnosti za tento vynikající recept !

A jak mi bylo řečeno, čínské jídlo musí mít krásnou barvu, příjemnou vůni a dobrou chuť !!

čerstvé arašídy asijského typu
pražené arašídy
zelenina + zázvor
příprava masa
orestované sloupané arašídy
orestované maso
na krájení zeleniny i masa používám čínský nůž