Tvarohová bábovka s pomerančem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 3 vejce, 250 g tvarohu, 200 g cukru krupice, 150 g másla, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, šťáva z 1 středně velkého pomeranče, 1 lžička pomerančové kůry, 1 vanilkový cukr, špetka soli.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bílků, špetky soli a vanilkového cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky s tvarohem (dala jsem vaničkový polotučný) a cukrem vyšleháme do krému, za stálého šlehání přiléváme rozpuštěné vychladlé máslo a přisypeme pomerančovou kůru. Po částech přidáváme prosátou mouku s práškem do pečiva, střídavě s pomerančovou šťávou a sněhem. Vše už jen mícháme. Těsto nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy a v troubě předehřáté na 160°C upečeme (50 – 60 minut). Špejlí zkusíme, zda je těsto upečené. Hotovou bábovku necháme 5 minut ve formě, pak ji vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme úplně vychladnout.

stejná bábovka v jiné formě