Marinovaná česneková krkovice pečená-podle MIKA59



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 3 hrubší plátky krkovice, menší brambory ve slupce + koření na brambory, cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce oleje, sušený zázvor, mletá paprika může být i pálivá, mletý kmín, sůl, sádlo na opečení, čerstvě mletý pepř, špetka hnědého cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Smícháme olej s hořčicí, utřeným česnekem a kořením. Plátky masa marinujeme nejlépe přes noc. Na sádle opečeme plátky zprudka z obou stran. Do pekáčku nakrájíme cibuli, přidáme maso i s výpekem a umyté brambory. Podlijeme trochou vody a pečeme přikryté asi 50 minut do měkka. Před koncem odkryjeme a dopečeme na barvu. Během pečení maso poléváme výpekem a brambory otáčíme.

dobroučké