Kuřecí stehýnka s omáčkou-vareni.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

◦4 kuřecí stehna, rozdělená v kloubu na 2 části ◦ ◦2 šálky oleje ◦200 ml hladké mouky ◦2 lžičky soli ◦1 lžička čerstvě mletého pepře ◦1 lžička sušené majoránky ◦1 lžička sušeného česneku ◦250 ml mléka ◦230 ml smetany ke šlehání

POSTUP PŘÍPRAVY

Na pánvi opečte do zlatohněda slaninu a osušte ji na papírovém ubrousku. K vypečenému tuku přidejte olej.




Mouku se solí a kořením vsypte do igelitového sáčku a kuře v něm protřepte, aby se pěkně obalilo ze všech stran.




V rozpáleném oleji osmažte obalená stehna po obou stranách dozlatova. Potom zmírněte oheň na minimum, přiklopte poklicí a ještě půl hodiny pomalu smažte. Dávejte pozor, aby se stehna nepřipálila! Hotová stehna vyjměte na talíř a uchovejte v teple.




Olej v pánvi slijte, ponechte pouze 3 lžíce. Přimíchejte 2 lžičky hladké mouky a za stálého míchání opékejte necelé 2 minuty. Opatrně rozřeďte za neustálého míchání studeným mlékem. Nakonec přidejte smetanu. Osolte, opepřete a přidejte své oblíbené koření. Dobré je koření Tabasko nebo hořčice. Ale záleží co máte rádi.




Za občasného míchání povařte, aby se omáčka dobře provařila.

Teplá kuřecí stehýnka upravte na talíři, přelejte horkou omáčkou