Vepřová plec se špenátovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g vepřové plece-libové,1 cibule, olej, sůl, pepř asi 6 stroužků česneku,1 šlehačka ( 200 ml),masový vývar ( nemáme-li tak vývar z kostky),200 g mraženého listového špenátu, 1 lžíce hladké mouky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso si nakrájíme na silnější plátky, osolíme ho a opepříme.
V kastrolu ( nebo v papiňáku) si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme plátky masa a opečeme . Přidáme 4 stroužky česneku pokrájeného na plátky.
Potom zalijeme masovým vývarem a dusíme do měkka.
Když máme maso měkké, přidáme kostky špenátu a další česnek -tentokrát utřený a dusíme dokud se špenát nerozmrazí.
Pak přilijeme polovinu šlehačky a v druhé polovině rozmícháme 1 lžíci hladké mouky-touto záklechtkou omáčku zahustíme. Necháme pořádně provařit.
Tato dobrota nejlépe chutná s bramborovým knedlíkem.