Hrnková buchta s třešňovým želé



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek cukru krupice, 2 vejce, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje. Želé: 400 g vypeckovaných třešní, 3 PL cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 100 ml vody. Dále: 1 čiré dortové želé, 250 ml vody, 2 PL cukru krupice.

POSTUP PŘÍPRAVY

V míse smícháme mouku s kypřícím práškem a cukrem, přidáme vejce, mléko a olej, vše krátce prošleháme. Těsto nalijeme na menší plech (24 x 30 cm) s pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut. Korpus necháme vychladnout.

Třešně (dala jsem mražené) s cukrem přivedeme k varu, vmícháme pudinkový prášek, rozmíchaný ve vodě a 1 minutu povaříme. Horkou kaši nalijeme na korpus a pečlivě rozetřeme po krajích, aby pak neproteklo dortové želé do korpusu. Uvaříme dortové želé dle návodu na sáčku, nalijeme na třešně a necháme ztuhnout. Dobře se krájí nožem pilkou.