Kuskus se zeleninou a tuňákem

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na jednu porci: 50 g kuskusu 100 ml vody 1 mrkev půl cukety malé 1 řapíkatý celer stroužek česneku malá cibule ( popř. půlka větší) bylinková sůl, kůra z citrónu malá plechovka tuňáka

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuskus zalijeme vařící vodou a necháme bobtnat. Nakrájíme si mrkev a cuketu na tenké proužky, řapíkatý celer a česnek na kostičky, cibuli na jemno.Na pánvi rozehřejeme 1-2 čl oleje, osmažíme cibulku do zlatova, přidáme mrkev chvíli restujeme, potom česnek a cuketu, vše opečeme, tak aby zelenina zůstala křupavá. Do pánve přidáme kuskus a opečeme mírně, nakonec vsypeme řapíkatý celer a ochutíme bylinkovou solí. Nakonec nastrouháme špetku citrónové kůry, můžeme přidat i pár kapek šťávy, tuňáka a jemně promícháme. Dáme na talíř, posypeme strouhaným sýrem.