dobrá omáčka s koprem a houbami-podle Ivy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 600 g vepřového masa, 40 g sádla, 200 g čerstvých hub nebo žampionů, 2 dcl zakysané smetany, 20 g másla, 30 g hladké mouky, kopr, ocet, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu


Menší plátky vepřového masa osolíme a opepříme a dáme do hrnce s rozehřátým sádlem, maso opečeme z obou stran, přiklopíme ho a dusíme doměkka, jen občas podlijeme malinko vodou. Měkké maso vyjmeme, vodu necháme odpařit, ve výpeku rozmícháme hladkou mouku

a za stálého míchání připravíme světlou jísku, kterou zalijeme trochou vody, promícháme a provaříme, přidáme zakysanou smetanu, nasekaný kopr, dochutíme octem a popř. solí. Vložíme maso a na másle dušené houby nebo žampiony a ještě chvíli provaříme.

Příloha - vařené brambory,rýže