Kuřecí žížaly v těstíčku od Antonína



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 - 500g kuřecích prsou, 3 dcl mléka, směs koření „Kuře orient“, hladkou mouku, 1 vejce, sůl, olej na smažení. Osobně jsem nahradila hladkou mouku bramborovým škrobem (maizena apod.), kuřecí maso krůtím masem ......

POSTUP PŘÍPRAVY

V poslední době jsem si velmi oblíbila koření od Antonína, na jejich stránkách najdete plno zajímavých receptů a jedním jsem se nechala tento víkend inspirovat. Trochu jsem si ho upravila a některé suroviny nahradila. Nicméně výsledek byl více než uspokojivý :-)\r\nNejdříve si připravíme těstíčko. Do tří dcl mléka dáme jedno vajíčko, sedm vrchovatých lžic hladké mouky (klidně nahradit škrobovou moučkou - bramborovým škrobem), jednu lžíci koření „Kuře orient“ a jednu lžičku soli. Nyní vše řádně promícháme, až vznikne těstíčko husté asi jako na lívance. Jestliže je těstíčko moc řídké, přidáme trochu mouky. Kuřecí řízky (nebo krůtí prsa, dle mého by šlo klidně i králičí maso) nařežeme přes vlákno na 1 cm široké a co nejdelší proužky, které vmícháme do připraveného těstíčka a necháme půl hodiny proležet (já nechávala přes noc). Potom na pánvičku s rozpáleným olejem dáváme rovnou připravené kuřecí žížalky, které pěkně osmažíme ze všech stran dozlatova.\r\nJako přílohu můžeme podávat brambory, bramborovou kaši, bramborový salát, restovanou zeleninu nebo jenom pečivo.\r\n\r\nDobrou chuť :-)

viz text