Vepřový závitek Nachimov



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 plátky z krkovičky,100 g vepřových jater,150g mletého masa-směs,cibule,sůl,pepř,1 vejce, olej, 100g sterilovaných žampionů( nemusí být)

POSTUP PŘÍPRAVY

Vejce si uvaříme natvrdo. Játra si nakrájíme na malé kostičky .Cibuli osmahneme na oleji, přidáme játra , mleté maso a trochu osmahneme, přidáme pokrájené žampiony. Plátky krkovičky hodně do široka rozklepeme , ,osolíme, opepříme.
Do středu plátku masa dáme kopeček směsi, kousek natvrdo uvařeného oloupaného vejce. Závitky stočíme a spíchneme párátkem.
V kastrolu si na oleji orestujeme cibuli , přidáme závitky ,opečeme z obou stran ,podlijeme vodou a dusíme do měkka , přeléváme šťávou. Ke konci dušení, přidáme zbytek směsi co nám zbyla. Šťávu ničím nezahušťujeme.
Podáváme s vařeným bramborem.
Takové závitky dělají u nás na poliklinice v jídelně a jsou opravdu výborné.