Španělské vepřové maso-podle Bibinky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny 500 g vepřového masa (já měla plecko), 2-3 cibule, 100 g slaniny (měla jsem anglickou), 1/4 hlávky zelí (menší), 1 paprika (větší), 1 rajče (větší), 200 ml smetany 30% (může být i 12%), 2 lžíce sladké papriky, pepř, 1-2 lžíce hladké mouky (jak kdo chce husté), olivový olej, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso nakrájíme na kostky a prosolíme je, slaninu na kostičky, cibuli na drobnější kousky, papriku a zelí na proužky a rajče na kousky.

2
V hrnci na oleji opečeme slaninu a maso ze všech stran, přidáme cibuli, kterou taktéž opečeme, přidáme 1 lžíci papriky, necháme jí moment zpěnit a hned zalijeme vodou (ne moc) a dusíme. Po chvíli přidáme nakrájenou zeleninu, papriku,zelí a rajče, opepříme dle chuti.

3
Když je maso dostatečně měkké a zelenina trochu rozvařená, zahustíme omáčku smetanou s rozšlehanou moukou a druhou lžící papriky, mícháme a chvíli vaříme a můžeme ještě dochutit solí a pepřem.