Domácí vepřové maso ve vlastní šťávě

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cca 2 kg vepřového masa, dávám mix bůček, krkovice, plecko, 400 ml vývaru (dala jsem z křížových kostí), může být bílé víno, popř. voda 25 g soli pár větviček rozmarýnu, tymiánu 8 stroužků česneku drcený kmín

POSTUP PŘÍPRAVY

Rozpálím si troubu na cca 200C, mezitím nakrájím maso na kostky, česnek na plátky, dám do pekáče, posolím, posypu kmínem, pokrájeným česnekem a podliji. Dám péct, jakmile začne maso probublávat, stáhnu na 120C a peču pomalu 6-8 hodin. Poslední dvě hodiny jsem odkryla. Maso se krásně rozpadá, trochu jsem ho pomačkala šťouchadlem na brambory, dám do skleniček, nahoru naliji sádlo, pokud je málo z masa rozpustím si hotové. Nechám vychladnout a dám do lednice.