Kamenické vepřové žebírko



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vepřové kotlety,200 g kysaného zelí,2 lžíce oleje,1 cibule,100g anglické slaniny,100g žampionů,2 stroužky česneku,sůl,ml.pepř,kmín,tymián,2-3 stroužky česneku, 1 lžíce hladké mouky, zelená petrželka

POSTUP PŘÍPRAVY

Kotlety mírně naklepeme,osolíme ,opepříme,okořeníme drceným kmínem a špetkou tymiánu.Poprášíme moukou a opečeme z obou stran na oleji.Výpek z kotlet slijeme do kastolu( kotlety zatím dáme stranou),přidáme na drobno krájenou cibuli,kostičky slaniny a orestujeme do růžova,pak přidáme na plátky nakrájené žampiony,podlijeme trochou vody,přidáme překrájené zelí a jemně nasekaný česnek a podusíme ,vložíme kotlety a ještě společně krátce podusíme ,aby bylo vše měkké.Podáváme s opečeným bramborem, vše posypeme voňavou sekanou petželkou.