Hrachová kaše s uzeným masem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g zeleného hrachu 1 rovná lžička jedlé sody,2 cibule,asi 3 stroužky česneku,sůl.pepř,majoránka, 2 lžíce másla,uzené maso,2 lžíce sádla na osmahnutí cibulky a masa

POSTUP PŘÍPRAVY

Hrách si namočíme do studené vody, nejlépe do druhého dne.Hrách přivedeme kvaru,přidáme jedlou sodu(bude dříve měkký) a vaříme do změknutí.Na másle osmažíme najemno nakrájenou 1 cibuli.když je měkký rozmixujeme ho.Přidáme cibulku,sůl.pepř,majoránku a utřený česnek.Uzené maso povaříme .Druhou cibuli nakrájíme na plátečky ,na sádle osmažíme do zlatova ,dáme stranou a ještě na pánvi opečeme plátky uzeného z obou stran.Podáváme se sladkokyselou okurkou.