Kynutý koláč s tvarohovou pěnou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 200 ml mléka, 50 ml oleje, 1 žloutek, 50 g cukru krupice, 400 g polohrubé mouky, 21 g droždí, sůl, citronová kůra. Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 150 g cukru krupice, 150 g kysané smetany, 2 žloutky, 5 bílků, 1 vanilkový pudinkový prášek. Dále. 1 třešňový kompot, mandlové plátky, skořice a moučkový cukr na posypání.

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto zaděláme v pekárně nebo ručně (já dělala v pekárně). Vykynuté těsto roztáhneme na tukem pomazaný plech 30 x 40 cm a poklademe vypeckovanými třešněmi. Opět chvíli necháme kynout.

Z bílků ušleháme pevný sníh. Zamícháme tvaroh s cukrem, zakysanou smetanou, žloutky a pudinkovým práškem. Lehce do směsi vmícháme sníh. Náplň naneseme na třešně, zarovnáme, posypeme mandlovými plátky a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (pekla jsem 25 minut).

Smícháme cukr se skořicí a posypeme studený koláč.
Těsto je málo sladké, tvarohová náplň naprosto vynikající. Spolu se to krásně doplňuje.

tentokrát jsem místo ovoce dala povidla