Dobrý jahodový koláč-topreceptycz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

(Korpus) 2 vejce, 1/2 hrnku cukru krupice, 1 vanilkový cukr, strouhaná citronová kůra z jednoho citronu, 1/2 hrnku oleje, 1/4 hrnku mléka, 1 hrnek polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, Krém 1 tvaroh ve vaničce, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce cukru moučka, 2 lžíce jahodové marmelády, čerstvé jahody, 1 balíček dortového želé Dr. Oetker

POSTUP PŘÍPRAVY

Žloutky oddělíme od bílků. Ke žloutkům přidáme cukr a vanilkový cukr, postrouhanou citronovou kůru, promícháme, přilijeme olej, mléko a nakonec vsypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, dohladka vymícháme metličkou.

2
Bílky vyšleháme do sněhu a opatrně vmícháme do těsta.

3
Kulatou formu vymažeme sádlem (máslem) a vysypeme moukou, těsto do ní vylijeme, uhladíme stěrkou a dáme péct na 170°C, pečeme 20-30 minut.

4
V misce umícháme tvaroh, vanilkový cukr a moučkový cukr spolu s marmeládou dohladka.

5
Na upečený, vychladlý korpus natřeme jahodový tvaroh. Koláč poklademe jahodami a opatrně poléváme zchladlým dortovým želé, připraveným podle návodu na obalu.

6
Necháme v lednici uležet nebo alespoň počkáme než ztuhne želé, pak teprve vyjmeme z formy.

rychlovka