Koláč s arašídovým máslem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 150 g hladké mouky, 2 PL kakaa, 45 g třtinového cukru, 100 g Hery. Náplň: 400 g žervé, 195 g jemného arašídového másla, 100 g třtinového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 125 g smetany ke šlehání. Dále: 125 g smetany ke šlehání, 200 g zakysané smetany, 2 PL cukru moučka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto, které natlačíme do vymazané dortové formy průměr 24 cm a vytvarujeme i okraje. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C 15 minut. Korpus necháme vychladnout.

Arašídové máslo a žervé vyšleháme, přidáme oba cukry, po jednom zašleháme vejce a vlijeme smetanu. Náplň urovnáme na korpus a pečeme na 150°C 50 minut.

Servírujeme s krémem, vyšlehaným z obou smetan a cukru.