Lehký oběd - jáhly s tuňákem, zeleninou a vejcem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Jáhly, tuňák, sterilovaná kukuřice, okurka, jarní cibulka, listový salát, vejce, černé olivy, sůl, bílý pepř, sezamové semínko. Na zálivku: hořčice, olivový olej, jablečný ocet, třtinový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

Jáhly spařit horkou vodou a uvařit dle návodu. Vejce uvaříme natvrdo. Ve skleničce si ušejkrujte zálivku, místo třtinového cukru může být i med. Zeleninu nakrájet na kousky a smíchat s jáhlami a se slitým tuňákem, osolit a opepřit..
Misku vyložíme lístky salátu, stačí tak 3 kusy, na ně navršíme směs z jahel, zeleniny a tuňáka, vejce nakrájet na 1/4, olivy na plátky, tím ozdobit směs. A to vše zasypat sezamovým semínkem a zalít zálivkou.
Nejlépe připravit den předem a nechat v lednici uležet.
Dobrou chuť.