Smetanovo - pivní krkovička-toprecepty.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600 g krkovice, 2 cibule, sádlo, pepř, sůl, červená sladká paprika, 1 chilli paprička, kmín, 1 dcl sladké 10% smetany, 2 dcl světlého 10° piva , 6 cherry rajčátek, 1 lžíce sterilovaných kapií, hladká mouka na zahuštění, vývar nebo voda

POSTUP PŘÍPRAVY

přípravy receptu
1
Krkovičku si nakrájím na plátky nebo kostky osolím a opepřím. Cibule oloupu, nakrájím na kostky a na sádle osmažím do růžova. Přidám plátky masa(kostky) a z obou stran opeču, aby se maso zatáhlo.

2
Potom přisypu 2 vrchovaté lžíce červené papriky, promíchám a zaliji pivem a vývarem (vodou). Maso z poloviny vyčnívá nad tekutinou. Přidám papričku, kmín a dusím doměkka.

3
Když je maso měkké, tak ho vyjmu, do šťávy naliji smetanu, přidám trochu vody nebo vývaru. Do hrnku dám 2 vrchovaté lžíce hladké mouky a trošku vody, rozkvedlám a omáčku zahustím.

4
Přihodím na polovinu rozkrojená rajčátka, lžíci sterilované kapie a za občasného míchání dostatečně povařím, aby nebyla cítit chuť mouky. Příloha: houskový knedlík, halušky, těstoviny,kuskus