Kuře s provensálskými bylinkami a letní zeleninou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuřecí stehna nebo špalíčky, cibule, česnek, cuketa, cherry rajčata, provensálské bylinky, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

kuřecí stehna osolte a dejte péct kůži dolů do vymazaného zapékacího pekáčku nebo mísy, po chvilce podlijte trochou vody. V půlce pečení (cca po 30 minutách) stehna vyjměte, do výpeku dejte na kolečka nakrájenou cuketu,cibuli a celá cherry rajčata a 2 stroužky neloupaného česneku a posypte provensálským kořením. Na to položte stehna kůží nahoru a zvyšte teplotu na 200 C pro křupavost kůžičky. Po upečení stehna vyndejte, do sosu se zeleninou vymačkejte upečený česnek (můžete přidat malý kousíček másla pro zjemnění) a rozmixujte, vznikne vám tak výborný sos konzistence řídké omáčky s výbornou chutí.