Vepřový guláš bez míchání s domácím knedlíkem
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Guláš :1kg vepřového masa nakrájeného na kostky, 3 větší cibule nakrájené najemno, 4 stroužky česneku, 2 masoxy rozmíchat zvlášť v teplé vodě a nalít, 2 čaj. lžičky sladké papriky, 1čaj lžička grilovacího koření, 1 čaj lžička kari, 1 lžička hořčice 3 polévkové lžíce Solamylu, sůl, pepř, půl čaj. lžičky pálivé papriky, chilli, nebo feferonka. Dají se do něj dát klidně i houby a nebo žampiony. Knedlík : 2 vejce, čajový hrnek hrubé mouky, čajový hrnek mléka, 1 a půl rohlíku, sůl
POSTUP PŘÍPRAVY
Guláš : Do simax zapékací mísy dáme maso, cibuli, česnek, uvedné koření, Solamyl, vlejeme v teplé vodě předem rozmíchané masoxy, přikryjeme alobalem a poklicí a strčíme do trouby na plnej plyn na 90minut, nedíváme se na to, nesundáváme poklici ani alobal.
Knedlík : Z vejcí oddělíme bílky a uděláme šlehačem sníh, do misky dáme 2 žloutky, hrnek hrubé mouky, hrnek mléka, a 1 a půl rohlíku nakrájeného na kostičky, osolíme špetkou soli a nakonec vmícháme sníh z bílků. \r\nVezmeme 4 čajové hrnky, vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, těsto do nich podělíme rovným dílem, bude to tak do půlky, ono to vyleze :-) Hrnky pak vaříme ve vodní lázni v hrnci, hladina vody tak, aby při varu voda nestříkala do knedlíků, vaříme cca 20minut, špejlí zkusíme, jestli je knedlík hotový, po zapíchnutí špejle by se na ni nemělo těsto nalepit.
|
maso |
|
všechny ingredience před zamícháním |
|
všechno řádně promíchané přikryjeme alobalem a poklicí a dáme do trouby |
|
po vytažení z trouby |
|
dva žloutky, hrnek hrubé mouky a hrnek mléka |
|
přídáme rohlíky na kostičky |
|
vmícháme sníh z bílků |
|
hotové umíchané těsto na knedlíky |
|
těsto v hrncích před vařením |
|
uvařené knedlíky ve vodní lázni |
|
hotové knedlíky po vyklepnutí z hrnků |