Boršč - recept od kamarádky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tato polévka obsahuje vysoký podíl kořenové zeleniny, proto díky vysokému obsahu minerálů a vitamínů velmi efektivně odbourává podkožní tuk. Z každého druhu následující zeleniny si připravíme na kostičky nakrájenou misku mrkve, petržele, celeru, kedlubny, zelené papriky a tři misky na malé kostičky nakrájené červené řepy. Koření : sůl, mletý pepř, mletý kmín, 5 zrnek nového koření, mletá červená paprika, tři bobkové listy, olej, rajský protlak, dva stroužky česneku, jedna středně velká cibule.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji osmahněte všechnu kořenovou zeleninu.
Zeleninu za stálého míchání 15min. restujte.
Osolte, opepřete, přidejte kmín, nové koření, bobkový list a nakrájenou papriku.
Opět chvilku míchejte, přidejte mletou červenou papriku a přilijte půl litru vody. Vařte do změknutí kořenové zeleniny.
Potom přidejte uvařenou červenou řepu a vařte dál. Zatímco se polévka vaří, připravte si na kostičky nakrájenou cibuli osmaženou na oleji na pánvi. Přidejte na plátky nakrájený česnek, chvilku osmahněte a přidejte rajský protlak.
Nechte ho převařit, přilijte vodu a vlijte do uvařené zeleniny. Pokud by byla polévka hustá přidejte vodu a nechte ještě vzkypět.
Na závěr přidejte petrželovou nať.