Kuře na smetaně s rýží – za třicet minut.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Skvělý recept na vynikající hlavní jídlo, kterého kompletní příprava zabere 30 minut. Maso je neobyčejně šťavnaté a měkké.

POSTUP PŘÍPRAVY

Začněte kuřecími stehenními řízky.

Trochu naklepat, cílem je aby byly tak něco přes centimetr.

Na plech nalejte trochu olivového oleje. Prvním kouskem masa rozetřete olej rovnoměrně po plechu a poskládejte kousky masa těsně vedle sebe.

Posolte

použijte sladkou 33% smetanu na šlehání.


Smetanu nešetrně rozlejte po mase.


Kousky masa nadzdvihujte, aby se smetana dostala ke kouskům masa z obou dvou stran. Důležité je, aby kousky masa byli co nejtěsněji u sebe, jinak smetana steče na pekáč a vyškvaří se. (není to špatně, ale se smetanou to je lepší.)

Dejte do vyhřáté trouby na 250 °C.



Zatím co na začátku pečení kuřátka byla smetana řídká a mokrá …..


. … na konci tepelné úpravy smetana nejenže houstne, ale i mění barvu na sytě křupavou.




Maso je neuvěřitelně měkké a křehké. Chuť je vynikající, ale neodpustím si ještě jednou zdůraznit, že mimo soli a smetany na maso nešlo žádné koření.