POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Suroviny pro 2 osoby: 200 g špaget, 500 g mražených krevet (k dostání v každém supermarketu), 2 oloupané stroužky česneku-vcelku, 3 PL olivového oleje,½ deci bílého suchého vína, drobně nakrájené čerstvé petrželové lístky, koktejlová rajčátka.
POSTUP PŘÍPRAVY
Rychlá a snadná krevetová chuťovka je připravená přesně podle receptu mých zahraničních přátel.
Postup:
Na pánvičce s olivovým olejem krátce orestujeme stroužky česneku v celku a na něj vložíme rozmražené krevety. Chvíli je podusíme, pak je zalijeme suchým bílým vínem a maximálně 1 minutu necháme projít varem-nezakryté. Po této době pánev odstavíme, odstraníme česnek, vše zasypeme petrželkou a pánvičku zakryjeme pokličkou.
V osolené vodě uvaříme špagety, scedíme je a vsypeme na pánvičku s krevetami-vše dobře promícháme a servírujeme.
Na talíři ještě posypeme krájenou petrželkou a dozdobíme malými rajčátky. K tomu by neměl chybět pohárek s dobře vychlazeným bílým suchým vínem.
Přeji dobrou chuť.
Hotové krevetové menu. |
Foto č. 2. |
Detail. |