Cibulová polévka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 kg cibule 8 dkg másla 2 dkg hladké mouky 1 litr zeleninového vývaru 2 lžíce bílého vína 7,5 dkg strouhaného sýru 1 žloutek 2 lžíce smetany 4 plátky veky nebo toustového chleba

POSTUP PŘÍPRAVY

Máslo rozehřejeme a na něm zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli při mírné teplotě a smažíme dozlatova, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem, osolíme, opepíme a při mírné teplotě vaříme 15 minut, poté dochutíme bílým vínem.
Veku nebo toustový chléb opečeme z obou stran dozlatova a potom potřeme směsí ze sýru, žloutku a smetany.
Polévku nalijeme do misek, položíme na ni toust. chléb nebo veku se směsí a pár minut zapečeme v troubě a ihned podáváme.