Strapačky se zelím a uzeným-podleJana



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg brambor,hrubá mouka,hladká mouka (půl na půl. množství podle potřeby) dneska každá váží jinak .2 ks vejce, sádlo na omaštění, cukr do zelí,sůl,trochu pepře,1 ks velké cibule,20 dkg slaniny (špeku),vařené uzené maso ( bok, krkovička ..)0,5 kg kysané zelí

POSTUP PŘÍPRAVY

Nastrouhejte brambory do misky a nechte chvilku odstát. Slijte polovinu vody a zamíchejte vejce, osolte, přidejte pepř a mouku, aby vzniklo vláčné těsto.

2
A teď ta finta. Do kastrolu s vařící osolenou vodou dělejte z těsta lžící velké noky asi jako polovina vajíčka. Uvařené poznáte, jak vyplavou, tak přidejte 5 minut a je hotovo. Vyberte postupně sítem a omaštěte sádlem.

3
Zelí uvařte opravdu jenom s trochou cukru. Slaninu opečte s cibulkou na přelití. Maso nakrájejte na plátky a dejte zvlášť na talíř strapačky, zelí a maso. Strapačky přelijte cibulkou se slaninou.

celá mísa,mnam