POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Krůtího (kuřecí) maso, paprika, bylinky ( tymián, libeček, bazalka), sůl, olivový olej, špaldový bulgur, zelenina podle chuti.
POSTUP PŘÍPRAVY
ŠPÍZY: odřezky masa jsem osolila a naložila je s trochou olivového oleje do směsi bylinek. Nečchala jsem je tak přes noc, ale u drůbežího masa stačí klidně i hodinka.
Pak jsem maso napichovala na jehlu střídavě s červenou paprikou. Můžete proložit ještě slaninou, kdo to má rád.
Špízy zprudka osmahnu na pánvi ze všech stran a pak dávám na 25-30 minut do horkovzdušné trouby. Pekáček jen pokapu olivovým olejem a přikryju ho alobalem.
BULGUR: propláchnu, než okape, dám osmahnout do pánve s výpekem trochu zeleniny ( mrkev a hrášek). Potom přidám propláchnutý bulgur, osolím a zaliju vodou ( na hrnek bulguru je hrnek vody). Dusím pod poklicí dokud se voda nevypaří. Pak pánev odstavím a nechám pod poklicí dojít.
Podávám se zeleninovým salátem a bulgur jsem přizdobila strouhaným sýrem a polila lehce výpekem ze špízů.
Komu nechutná bulgur, může zkusit qinou a nebo třeba jen rýži. Je to rychlé a lehké jídlo, uvařeno je za 40 minu. Dobrou chuť:-).
Špízy na jehle. |
Osmahnu na pánvi ze všech stran. |
Vložím do trouby v pekáčku na 25-30 minut zakryté alobalem. |
V pánvi zatím osmahnu zeleninu na výpeku. |
Přidám bulgur a vodu. |
Hotový bulgur během 10 minut. |
Podávám se salátem, vše hotovo za 40 minut, bleskovka:-) |