KŘEHKÉ A VOŇAVÉ KOKA SUŠENKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny na kakaové těsto: 210 g hladké mouky, 90 g strouhaného kokosu, 90 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 zarovnané lžíce tmavého kakaa, 100 másla, 100 g rostlinného tuku /hera, 2 žloutky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Jednoduché, rychlé, křehoučké a voňavé-to jsou sušenky koka.

Postup:
Suroviny zpracujeme na hladké a tvárlivé těsto, které zakryté ve fólii necháme hodinku v ledničce odpočívat.

Potom vypracujeme malé kuličky, na plechu s papírem je zmáčkneme třeba vidličkou na placičku a pečeme v rozehřáté troubě na 160-170 st. C. Za deset minut se začíná šířit neodolatelná vůně, jednu sušenku rozlomíme a ochutnáme. Ještě tak 2 minutky dopékáme, po delší době už by se připalovaly a byly by hořké.

Přeji dobrou chuť.

Máme napečeno.
Postup-suroviny můžeme zpracovat naráz, nejlépe v hlubší míse, protože se trochu drolí. Perfektní je zpracování v robotu, pokud je v příslušenství metlička jen o dvou tyčkách. Nakonec nám vznikne hladké a tvárlivé těsto, které dáme zabalené uležet do ledničky.
Z těsta vytvoříme malé kuličky a v rozestupech asi 2,5-3 cm od sebe je rozložíme na plech s pečícím papírem. Nejlépe se vytvarují na placičku stiskem vidličky – výšku sušenky si zvolí každý sám. U nás jsou v oblibě ne příliš tenké, je ale dobré počítat s tím, že se sušenky v troubě trochu zvětší
Koka jsou úplně nejlepší zaležené do druhého dne, ale málokdy se to podaří, většinou zmizí ještě čerstvé přímo z plechu.