POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Ingredience na 2 pizzy-kynuté těsto: 300 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 300 ml vlažné vody, 1 KL cukru krystal, 1 KL soli, 25 g čerstvého droždí (nebo 10 g sušeného ). Ostatní ingredience na náplň: 500 ml rajčatové šťávy, 10 řezů sardelek, 120 g mozzarelly, 10 čerstvých dýňových květů Hokkaido (nemusí být), několik lístečků bazalky na dozdobení upečené pizzy.
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup práce:
Nejdříve ze všeho si připravíme z droždí, cukru a deci vlažné vody kvásek (suroviny odebereme z celkového množství).
Pak vypracujeme těsto a vložíme do olejem vymazané misky, zakryjeme a necháme 60-90 minut kynout.
Mezi tím zapneme troubu na vyšší stupeň.
Vykynuté těsto prsty rozprostřeme do vymaštěné formy nebo plechu, potřeme rajčatovou šťávou, poklademe sardelovými filetkami a pečeme 10-15 minut při teplotě 180 st. C. Rozpečenou pizzu potom vytáhneme z trouby, rozprostřeme na ni plátky mozzarelly s květy a dopékáme další 5-10 minut. Celková doba pečení je tedy kolem dvaceti minut.
Dobré pochutnání.
Vykynuté těsto ve formě nebo na plechu potřeme rajčatovou šťávou, poklademe filetkami a předpečeme. Pak vložíme na těsto mozzarellu s květy a dopékáme. |
Celková doba pečení je kolem dvaceti minut. |
Porcování. |
Pizzu můžeme dozdobit čerstvými bylinkami. |
Menší foto ještě nerozkrájené pizzy. |
Další foto s nakrájenými dílky. |
Náhled na jeden kousek vydařené pizzy. |
Čerstvá pizza a orosený pohárek chlazeného piva-pak jde práce od ruky. |