Bramborová musaka.toprecepty.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

10 brambor (na 2 vrstvy),500 g mletého masa mix (hovězího, nebo vepřového),1 cibule,trochu pórku,2 vejce,70 g strouhaného sýra,2-3 lžíce rajčatového protlaku,1 lžíce mleté papriky,pepř,1 vrchovatá lžíce hladké mouky,200 ml mléka,200 ml smetany (nebo zakysané smetany),5 stroužků česneku,větší hrst pažitky,sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Na pánev si dáme trošku oleje, na něm orestujeme nakrájenou cibuli a pórek, přidáme maso, mletou papriku, pepř, část nakrájené pažitky, protlačeného česneku, rajčatového protlaku, promícháváme, zalijeme tak 100 ml vody a za občasného promíchávání dusíme 20 minut.

2
Mezi tím si olejem vymažeme pekáč, okrájíme brambory a nakrájíme je na kolečka 0,5 - 1 cm.
Brambory si poskládáme na dno pekáčku osolíme je a poházíme pažitkou, rozvrstvíme na ně polovinu podušeného masa, opět poskládáme brambory, osolíme je a posypeme znovu pažitkou. Navrch už jen dáme brambory a zase osolíme a popažitkujeme.

3
Do kastrůlku si dáme mléko se smetanou, vajíčka, mouku, rozkvrdláme a zalijeme tím celou připravenou musaku v pekáči a dáme péct. Pak si nastrouháme sýr a ke konci zapékání, asi po 30 minutách posypeme sýrem vrch a dáme ještě do vypnuté trouby, aby se sýr roztavil