TĚSTOVINY FETTUCCINE s uzeným lososem a zakysanou smetanou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience-dávka pro 1 osobu: 100 g hladké mouky, 1 vejce, špetka soli. Ostatní ingredience: 100 g uzeného lososa, 100 g zakysané smetany, sekaný čerstvý kopr.

POSTUP PŘÍPRAVY

Připrava širokých nudlí fettuccine:

Mouku nasypeme na vál, vytvoříme hromádku a v ní důlek pro vajíčko a sůl.
Vypracujeme těsto-pokud bude tužší, můžeme přidat pár kapek vlažné vody a pak ho necháme půl hodinky odpočinou v ledničce.
Těsto potom vyválíme, nakrájíme na široké a dlouhé nudle, uvaříme v osolené vodě asi 3-4 minuty a scedíme.

Celé dokončení menu:
Do pánvičky nalijeme smetanu, do které přidáme 2 PL horké vody z těstovin.
Promícháme a vložíme libovolně nakrájeného lososa, kopr a čerstvě uvařené široké nudle.
Vše spojíme a servírujeme v hlubokém talíři, dozdobíme snítkou kopru.
Dobré pochutnání.

Dovětek: Slovo fettuccine znamená v překladu stužky-jsou to široké a dlouhé nudle, podobné typu více známých těstovin zvaných tagliatelle, které jsou širší nad 5 mm.

Fettuccine-nudle široké od 3 do 5 mm v délce 20-30 cm i delší.
Kopr, který celé jídlo úžasně provoní, by neměl chybět.
Kousky lososa promícháme se smetanou a nudlemi, jeden dílek necháme na ozdobu.
Naservírované fettuccine s uzeným lososem a zakysanou smetanou, dochucené koprem.