POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Ingredience: 1-2 kusy většího lilku, 200 g mozzarelly (nebo polotvrdého tvrdého sýru), 30 g strouhaného parmezánu. Ingredience na šťávu z rajčat: 500 g zralých rajčat,1 stroužek česneku, 1 KL sušeného oregana, 3 PL olivového oleje, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup práce:
Lilek nakrájíme na kolečka (výška 1 cm) a po obou stranách ogrilujeme na pánvičce.
Kolečka pak vyskládáme na plech s pečícím papírem, posolíme a polijeme hustou, ochucenou rajskou šťávou.
Na každý plátek položíme pár kostiček mozzarelly, jemně posypeme strouhaným parmezánem a jednou kapkou olivového oleje zakápneme.
Upečeme v rozehřáté troubě, necháme trochu vychládnout a v podobě předkrmu servírujeme vlažné i studené.
Dobré pochutnání.
Dovětek: Na hustou rajčatovou šťávu, kterou budeme polévat opečená kolečka lilku, si doměkka uvaříme rajčata se solí a česnekem, který pak vyjmeme.
Směs propasírujeme, ochutíme oreganem, dosolíme a přidáme olivový olej.
Potřebujeme 1-2 kusy většího lilku, který nakrájíme na kolečka. |
Kolečka lilků po obou stranách ogrilujeme. |
Plátky vyskládáme na plech s pečícím papírem. |
Osolíme. |
Každé kolečko zalijeme hustou rajčatovou šťávou, poklademe kostičkami mozzarelly, posypeme parmezánem a zakápneme olivovým olejem (na jedno kolečko jedna kapka oleje). |
V rozehřáté troubě pečeme pár minut- pouze do rozpuštění sýru. |
Necháme trochu vychládnout. |
Servírujeme vlažné i studené. |
Výborný předkrm. |